Stea cazatoare

19,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse. Va rugam selectati metoda de livrare specifica produsului. Metoda de livrare online se aplica doar produselor digitale. Produsele din categoria aparatura se livreaza doar prin curier prioripost. Cartile se livreaza doar prin colet postal standard.
Disponibil in stoc

Descriere

format A5, coperta soft, 123 pag.; ISBN 9789731991467

Autor: George Alexander

 

     “Stea căzătoare” este o subtilă radiografie a istoriei recente, o privire prin fereastră în istoria contemporană. Cartea redă povestea si frământările omului care, plecat în țările nordice dintr-o Românie stăpânită de haosul democrației, se trezeste singur printre străini, în căutarea unui viitor mai bun. Personajul încearcă să-si definească identitatea, căutându-se pe sine si, ca orice om care se simte singur, îsi descoperă în oglindă propria imagine, desi, trăieste cu sentimentul că e altcineva acela care îl însoțeste pretutindeni. Astfel, eroul îsi poartă monologul dialogat punând în evidență idei privind existența si destinul uman si exprimându-si propriile reflecții cu puternice accente filosofice asupra celor mai variate idei existențiale.

     Dezamăgit si cu sufletul pustiit, observatorul istoriei contemporane trăieste realitatea scandinavă, înarmat cu propriul sistem de valori, descoperind că “… în Scandinavia stelele mor singure”, cei mai mulți dintre oameni nici nu au timp să le vadă, căci, aici, oamenii “… Nici nu visau la stele, nici nu stiau că fiecare are o stea a lui, care luminează acolo, în noapte…”

     Pe faleza din Oslo, personajul meditează în singurătate la cel mai valoros, dar si cel mai greu de găsit lucru, prietenia dintre oameni,” “De ce avem noi prieteni, de ce are omul prieteni dacă nu îndrăzneste…, dacă nici măcar nu îndrăzneste să le ceară vreodată ajutorul?!”... Răspunsul, adevăratul răspuns care mă blocase, pur si simplu, îl descoperisem tot eu: “Să bea cafea cu ei! Numai să bea cafea cu ei!””

     Experiența scandinavă îi constientizează autorului faptul că pentru a vedea cu adevărat lucrurile, trebuie să închizi ochii si să nu-ți abandonezi visele. “Când visezi, niciodată nu stii unde ajungi si ce se va întâmpla”, căci, într-o altă dimensiune, poți fi orice îți doresti, oricât îți place.

     “Stea căzătoare” este o carte profundă, de spiritualitate, care transmite un mesaj puternic fiecăruia dintre noi: fiecare om este un spirit liber si, nu ura, ci iubirea este cea care trebuie să îl călăuzească în viață. Asa fac toate spiritele alese, adevăratele ființe de lumină…

 

 

Detalii